Ancestral Healing

Heal de pijn van je bloedlijn

"Pain travels through families until someone is ready to feel it"

Soms zit je met iets dat heel lastig en tegelijk heel ‘gewoon’ is. Het voelt heel vertrouwd, is deel van wie je bent en tegelijk kan je het (of het gewicht ervan) niet goed verbinden met wat jou in je leven al is overkomen. Een groot verdriet bijvoorbeeld dat je —jarenlang— van tijd tot tijd helemaal overneemt, een bezorgdheid die doorslaat in oeverloos piekeren, spanningen in je lijf die je functioneren enorm bemoeilijken…

De kans is groot dat deze pijn niet enkel van jou is, maar dat je deze draagt voor je familiesysteem: mensen uit eerdere generaties die deel zijn van je familie of die er, door gebeurtenissen, nauw mee verbonden zijn. 

Of zoals Stephi Wagner het zo mooi gezegd heeft:

“pain travels through families
until someone is ready to feel it”

Wat heb ik te maken met mensen die ik nooit gekend heb?

Wij zijn nakomelingen van mensen die ondanks erbarmelijke omstandigheden (oorlog, hongersnood, armoede…) erin geslaagd zijn om te overleven, én het leven door te geven. De omstandigheden waarin onze voorouders geleefd hebben, hebben echter wel hun sporen nagelaten. Gewoon doen alsof er niets gebeurd is, was helpend toen het erop aan kwam. 

De tijden zijn intussen veranderd. De meesten onder ons kennen (in zekere mate) vrede en overvloed. Maar de pijn die is geleden en niet geheeld, laat nog steeds zijn sporen na. Alle verdriet dat niet mocht of kon zijn, alle woede die in machteloosheid is gestrand, alle (doods-)angst die is geleden en niet is gesust, moet nog gevoeld worden. Dit is hoe ‘het familiegeweten’ werkt.

Dus in de volgende generaties worden kinderen geboren die ‘erfelijk belast zijn’ met de zwaarte uit eerdere generaties. Zij zijn door het familiegeweten belast met de taak om (al datgene) te voelen wat nog pijnlijk is. In de hoop dat het op deze manier kan geheeld worden.

In mijn ervaring dragen we allemaal wel iets voor eerdere generaties.  Sommigen dragen meer, zeer veel zelfs. Hun voelende kracht wordt gelabeld als depressie, angst, bipolaire stoornis en dergelijke. Maar dit zijn degenen die geboren zijn met een uitzonderlijke fijngevoeligheid voor de ongeheelde pijn uit het familiesysteem. En jammer genoeg, kun je de pijn die je weigert te voelen niet genezen.

Vermijding is
—voor velen van ons—
de vloek van onze generatie

Geloof het of niet, de pijn die jij draagt voor je familiesysteem is een (onhandige) uitdrukking van de liefde die dit systeem voor jou, alle eerdere en alle volgende generaties heeft. Ben je bezorgd om jouw welzijn en dat van je kinderen? Heal dan de pijn van je bloedlijn.

Praktisch

Tijdens een ancestral healing gaan we samen:

  • de vraag verkennen die in essentie uitdrukt waarmee je aan de slag wil
  • verschillende (onbekende) aspecten van deze vraag in beeld brengen
  • het voorouderveld uitnodigen dat zich met deze vraag verbonden voelt
  • ondersteuning en heling uitnodigen op elk van de aspecten
  • healing die jou toekomt vanuit het voorouderveld toelaten en ontvangen
  • dankbare inzichten delen met het voorouderveld

Een sessie duurt 75-90 minuten en kost 180 euro.

Ik voorzie elke vrijdag momenten voor één-op-één consultaties (reiki, hartcoherentie, energy medicine, coaching,…), vind je geen match in je agenda? Stuur me een mailtje: welkom@wilderland.be

Waarom een ancestral healing verkiezen boven een opstelling?

  • Een opstelling werkt met één bloedlijn en dus één verhaallijn, een ancestral healing werkt breed in je familiesysteem
  • Deze healing gebeurt in een één-op-één setting, dat kan veiliger aanvoelen dan in een groep werken
  • Alle informatie en inzichten worden rechtstreeks in jouw lijf ervaren. Er zit geen ‘ruis’ op de boodschappen door tussenpersonen die hun lijfelijk gewaarzijn omzetten in woorden. Jij voelt zelf wat er te voelen is

Wat zeggen deelnemers over de ancestral healing?

Hi Petra. Nieuwe inzichten zijn er zeker gekomen. Ze een plaats geven en integreren moet ik nog doen. Thx.

Manu