Bananencake

Comfortfood van de bovenste plank

Omdat deelnemers deze bananencake altijd zo weten te appreciëren, deel ik hier met veel plezier het recept. Al ontelbare keren gebakken (Eerste keer op 25 december 2007. Mijn weeën waren stilgevallen, een mens moet toch iets doen in afwachting van…). 

Dit recept mislukt nooit! Zelfs die keer dat ik de kokosolie was vergeten toevoegen… deze cake is erg vergevingsgezind. Ideale comfortfood. 

Simple en goed

Prak 3 (grote) rijpe bananen grof met een vork in een beslagkom. Voeg 180g bloem, 80g (kokos-)suiker, 1 zakje droge gist, 70g hazelnootmeel (of amandelmeel, of gebruik gewoon 250g bloem), 3 eieren, 80g kokosolie (of 140g boter) en 125g chocoladepastilles toe. Roer alles goed door met de vork die toch al vuil is. 

Doe het deeg in een grote ovenschaal (ingevet met een restje kokosolie). Bak 10 minuten op 200º en daarna nog 35 minuten op 160º. Laat afkoelen (dat gaat sneller als je er al een stukje uitsnijdt en dat op een bordje legt 🙂

Smakelijk!