Deep Fusion

Petra Neyt

Teacher: Petra Neyt

Wekelijks op maandag 19.00-20.00 in Gentbrugge

Bij mooi weer ook wekelijks op zaterdag 11.00-12.00 in Zeveneken (april-oktober)

Intensiteit πŸ§˜πŸ»β€β™€οΈπŸ§˜πŸ»β€β™€οΈπŸ§˜πŸ»β€β™€οΈ
Open voor alle levels

Voor deze yogales put ik uit de diverse yoga-invloeden die ik sinds 2011 verzameld heb. Ik combineer pittige yogaposes met diepe ontspanning, en leer je:

  • voeling krijgen met je fysieke lichaam
  • je energie-bewustzijn vergroten
  • je ademhaling inzetten als instrument om je practice te verdiepen

Uiteraard combineren we diepe, oude wijsheid met een knipoog en een glimlach… Duik in je lijf, met respect voor je grenzen… Zet de wereld even op pauze!

Meer over Petra

Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wΓ©l wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. Yoga heeft mij geholpen om als een feniks uit mijn as te herrijzen. Yoga is voor mij therapie zonder woorden. Een ongelofelijk accelerator voor persoonlijke groei.

Ik gaf in 2013-2015 intensieve yogalessen waarin mensen op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun fysieke grenzen verleggen. Mind over matter. Wat ik snel ontdekte is dat wilskracht en doorzettingsvermogen vaak net deel zijn van het probleem. Wanneer geven we nog toe aan de noden van ons lichaam? Wie gaat er slapen van zodra hij merkt dat hij moe is? Al te vaak dicteert ons hoofd wat ons lichaam kan, zal en moet. Onze β€˜ratio’ heeft het monopolie, en monopolies zijn nooit gezond.

Ik ging op zoek naar andere yogavormen en ontdekte yin yoga. Dit stond haaks op alles wat ik tot nu toe gedaan had. Het was heel ingetogen, bijna meditatief. Maar het werkte enorm krachtig. Het gaf me een gevoel van controle, rust. Verbeterde mijn relativeringsvermogen, waardoor ik mijn energie gerichter kon besteden aan zaken die Γ©cht belangrijk zijn.

Paradoxaal genoeg realiseerde ik enorme vooruitgang door te leren stilstaan. Deze ervaring wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.