Hatha yoga

Teacher: Judith De Mulder

Wekelijks op woensdag 19.15-20.15
Intensiteit 🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️
Open voor alle levels

In deze hatha yoga lessen moet niets; hier mag je gewoon zijn. De lessen zijn een uitnodiging aan iedereen om in contact te komen met zichzelf. Om bewust aanwezig te zijn met alles wat er op dat moment is, en op die manier het leven in al haar rijkdom te vieren.

Hatha staat voor balans; we ervaren onze eigen kracht én zachtheid, beweging én stilstand, lichtheid én diepte, vaak tegelijkertijd. We exploreren ons lichaam en onze geest en ontdekken hoe die verbonden zijn.

Elke les bevat ademhalingsoefeningen en yogaposes. We deinzen er niet voor terug onszelf zowel fysiek als mentaal uit te dagen, met de nodige zachtheid en respect voor grenzen. Op die manier kunnen we steeds opnieuw verrast worden door onszelf, en blijven thuiskomen in ons lichaam.

Meer over Judith

Al zolang ik me kan herinneren ben ik – zoals velen van ons – zoekend. Zoekend naar wat ik wil doen, waar ik wil zijn, wat ik kan, … Eigenlijk, uiteindelijk, steeds zoekend naar wie ik ben.
Toen ik vier jaar geleden in contact kwam met de filosofie achter yoga, ervaarde ik voor het eerst een rust in dat zoeken, een aanvaarding van het niet-weten. Opeens was het ok om geen antwoorden te hebben, en dat zorgde er net voor dat ik met een open blik verder kon, zowel in mijn exploratie van yoga en meditatie, als in alle andere aspecten van mijn leven.

Ik heb altijd graag gedanst en bewogen. Ik hou van stretching, bewegen op allerlei manieren, krachtige houdingen aannemen Рvan het leven voelen stromen door mijn lichaam. In yoga vind ik de heerlijke combinatie van al die zaken ̩n rust voor mijn geest.