Hatha Yoga

Teacher: Gwenda Albers

Wekelijks op 
dinsdagavond 20.00-21.00
woensdagochtend 8.45-9.45

Intensiteit 🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️
Open voor alle levels

In deze les bewegen we krachtig, mindful en met aandacht voor je lichaam. Voel en ervaar je lichaam in beweging en in rust. Het is geen esthetische maar functionele yoga.

De yogahoudingen worden in verschillende niveaus aangeboden, waardoor de les toegankelijk is voor beginners en gevorderden ook voldoende uitgedaagd worden. Door je lichaam in verschillende houdingen te brengen word je je bewust van je lichaam.

Ben je moe of juist fit? Voel je spanning in je lichaam? Waar liggen je grenzen en hoe voelt het om deze te respecteren?

De yogahoudingen geven je niet alleen meer inzicht in je lichaam maar ook in je geest. Het is een bewustwordingsproces dat je kan helpen om milder te zijn voor jezelf. Zowel op de mat als daarbuiten.

Meer over Gwenda

Mijn yogapad startte in 2010. In de sportschool van de universiteit in Amsterdam waar ik Gezondheidswetenschappen studeerde en later werkte aan mijn doctoraat. Met yoga kon ik mijn hoofd tot rust brengen.

Eind 2012 verhuisde ik naar Brussel waar ik dankbaar gebruik maakte van een groot aanbod aan yogalessen en workshops. Ik probeerde en combineerde verschillende stijlen in de jaren die volgden: Vinyasa, Ashtanga, Hatha, Bikram en Zwangerschapsyoga, Iyengar en Yin. Yoga werd deel van mijn persoonlijke zoektocht naar innerlijke rust en een bewust leven. Ook werd yoga steeds meer een passie waarin ik mij verder wilde verdiepen.

In 2021 verhuisde ik met mijn gezin naar Gentbrugge. Een jaar later volgde ik een 200 uren yoga teacher training in Gent bij Joachim Meire. De focus in deze opleiding ligt op de alignment-based yoga techniek ofwel op de correcte uitvoering van de poses. Tijdens de opleiding groeide de ambitie om ook zelf les te gaan geven.