Soul Circle

Jezelf helemaal uitnodigen en geborgenheid vinden in de veiligheid van de vrouwencirkel

Mag jij er helemaal zijn, met alles wat je deze wereld te bieden hebt? Ben je genoeg zoals je bent (niet te veel, of te weinig)? Wil je oefenen in groeien om hier volmondig ‘ja’ op te antwoorden, jezelf helemaal uitnodigen en laten zien, binnen de veiligheid van de cirkel? Mogen alle kanten van jezelf in het licht komen staan, zodat je kan groeien als mens en als vrouw volledig in je kracht kan komen? Ben jij op zoek naar jouw spiritualiteit? Dan mag deze vrouwencirkel misschien deel uitmaken van jouw pad.

It’s been calling me/you

Ik ben een nieuwsgierige, open minded, leergierige en ondernemende vrouw die wil weten wat het leven te bieden heeft. Een vrouw die zichzelf beter wil leren kennen en begrijpen, en de weerstanden die er zijn wil onderzoeken. Oorspronkelijk eerder observerend vanuit mijn ingenieursbrein en vanop een afstandje. Maar met het verstrijken van de tijd (en op voortschrijdend inzicht) steeds meer vanuit mijn eigen ervaring en in connectie met mijn vrouwelijk ‘weten’ (waar je intuïtie en je lijfelijk gewaarzijn elkaar bevestigen).

De afgelopen jaren (sinds 2016) heb ik mezelf onderlegd in verschillende coaching methoden. Ik heb prachtige (spi)rituele paden bewandeld, me de routes eigen gemaakt en begrijp hoe ze allemaal over hetzelfde gaan. Nu geef ik deze ervaringen door in het begeleiden van deze vrouwencirkel. Want hoewel één op één werken enorm transformerend en dankbaar is, heeft een cirkel de kracht om nog zoveel meer betekenis te geven aan onze groeipaden. Persoonlijk ontwikkelen in een collectief is zoveel rijker. Dat mocht ik zelf ervaren, en dat gun ik jou ook! Mijn rol hierin is de groep en jou persoonlijk te begeleiden en een veilige plek creëren waarin alles er mag zijn.

Misschien hou je (ook) niet van theekransjes met oeverloos geklets in het ijle? Geen zorgen, die ‘toer’ gaat deze cirkel niet op! Wel gaan we samen de diepte in, kijken naar de onbewuste patronen en beperkende overtuigingen die je tegenhouden om voluit te leven. We onderzoeken hoe het zit met onze balans tussen geven en nemen, luisteren naar onze innerlijke stemmetjes, maken beweging in jouw systeem mogelijk,…

Wat mag je verwachten?

Deel uitmaken van een vrouwencirkel kan helend zijn, net omdat vrouwen leren ‘vrouwen’ bij andere vrouwen (en we in een ‘nogal’ mannelijke maatschappij leven…). Je draagt en ondersteunt elkaar in je innerlijke processen. Je ziet jezelf weerspiegeld in de andere deelnemers, hoe verschillend ze ook lijken, hoe anders ook de gekozen strategieën, de rugzak en de karaktereigenschappen. Zelf heb ik al zo vaak mogen ervaren hoe waardevol, diepgaand en krachtig het is om deel uit te maken van een vrouwen cirkel.

Hoewel ik veel kaders zal aanreiken, zullen we vooral samen co-creëren. Heling en transformatie zijn mogelijke winsten waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Je zal appèl zeker voelen!

Meedoen aan de cirkel betekent dat je je engageert om je open te stellen, vanuit radicale eerlijkheid. Je bepaalt zelf hoe ver je mee gaat in elk proces en aan welk tempo. Alles mag er zijn. Dat kunnen ook weerstanden of triggers zijn. We gebruiken de wijsheid van ons lichaamsbewustzijn en de wijsheid van de groep. We vormen een groep onder gelijkgestemden en voorzien een veilige container voor elkaar. We starten een gezamenlijke WhatsApp groep waarin we ons proces kunnen delen en inspiratie kunnen uitwisselen.

Waartoe nodig ik je uit?

Een vrouwencirkel bijeenkomst verloopt steeds als volgt:

 • Diepe check in
 • Lichaamswerk en micro-opstellingen rond ‘innerlijk werk’
 • Dialoog over onze ervaringen
 • Check out

Betreffende de gekozen focus of het thema kunnen volgende kaders aan bod komen:

 • Opstellingen en Systemisch werk
 • Hartcoherentie
 • Transformational Presence – de wereld anders bekijken
 • Ayurvedische wijsheid
 • Medicijnwiel en Sjamanisme
 • Rituelen en ceremonies

Praktisch: Waar en wanneer starten we en wat kost het?

Dit najaar komen we samen in een open cirkel (je kan dus vrij kiezen wanneer het je past om deel te nemen) in Wilderland Gentbrugge,  

De data voor het najaar:

 • Woensdag 20 september, 19u00-22u00
 • Woensdag 1 november, 19u00-22u00
 • Woensdag 13 december, 19u00-22u00

Deelnemen kost 50 euro per sessie. 

Claire D'hertogheEen duik in het onbekende
Read More
De vrouwencirkel betekent voor mij verbinding, aarden, connectie maken met mezelf en het gevoel van een groter geheel. Het is een veilige groep met gelijkgestemden, waar je jezelf kan en mag zijn, in alle facetten, ook de dingen die we niet zo graag zien van onszelf. Het heeft me al veel wijsheid gegeven maar bovenal vertrouwen, in mezelf, in het proces. Een gevoel van gedragenheid, niet alleen door de groep, maar door zoveel meer dat niet te vatten valt maar wel te voelen. Het doet me iedere keer opnieuw deugd 🥰 ik denk niet dat we iemand anders zouden willen dan jij Petra om ons te begeleiden hierin. Ik startte met de vrouwencirkel met een duik in het onbekende en een grote openheid en nieuwsgierigheid om het allemaal op me af te laten komen en dat was/is het helemaal waard 🥰
Carmen DhondtEen ontluikende reis naar onze diepste kern
Read More
"De soulcircles ervaar ik als een intense, ontluikende reis naar onze diepste kern. Op een veilige en toegankelijke wijze creëert Petra een ruimte waarin elke deelnemer zichzelf kan zijn. De aangereikte wijsheid transformeert zich tijdens en na de cirkels in energie, kracht en acties."