Soul Circle

Jezelf helemaal uitnodigen en geborgenheid vinden in de veiligheid van de soul-circle

Leef jij je Beste Zelf? Met alles wat je jezelf en deze wereld te bieden hebt? Of hou je jezelf klein?

Heb je zin om los te breken, weg van de alledaagse platgetreden paadjes? (Zonder hiervoor een wereldreis te moeten plannen, of je leven helemaal overhoop te gooien?)

Wil je alle kanten van jezelf leren kennen, zodat je kan groeien als mens en als vrouw volledig in je kracht kan komen? Dan mag deze vrouwencirkel niet ontbreken op jouw pad.

It’s been calling me/you

Ik ben een nieuwsgierige, open minded en leergierige ingenieur die wil weten hoe het leven in mekaar zit en wat het te bieden heeft. Een vrouw die zichzelf op fysiek en energievlak beter wil leren kennen en begrijpen. (Waarom doet mijn lijf op zoveel plaatsen pijn?)

Sinds 2016 ben ik mezelf verschillende fysieke, mentale, emotionele en spirituele methoden eigen aan het maken om mezelf en mijn (pijnlijk) lijf beter te begrijpen (en zo dus ook ‘de ander’). Steeds beter ben en blijf ik in connectie met mijn vrouwelijk ‘weten’ (waar je intuïtie en je lijfelijk gewaarzijn elkaar bevestigen).

Nu geef ik door wat ik leerde en integreerde in mijn dagelijkse manier van zijn, in deze vrouwencirkel. Mijn rol hierin is de groep en jou persoonlijk te begeleiden en een veilige plek creëren waarin alles er mag zijn.

Misschien hou je (ook) niet van theekransjes met oeverloos geklets in het ijle? Geen zorgen, die ‘toer’ gaat deze cirkel niet op. We gaan vooral voelend verkennen wat ons fysieke lijf ons te vertellen heeft. Ervaringsgericht op zoek naar voeding voor onze ziel.

Wat mag je verwachten?

Deel uitmaken van een vrouwencirkel kan helend zijn, net omdat vrouwen leren ‘vrouwen’ bij andere vrouwen (en we in een ‘nogal’ mannelijke maatschappij leven…). We dragen en ondersteunen elkaar in onze innerlijke processen. Zien onszelf weerspiegeld in de ander, hoe verschillend we ook lijken, hoe anders ook ieders rugzak en hoe we die dragen. Deel uitmaken van een vrouwen cirkel is een waardevolle, diepgaande en krachtige ervaring.

Meedoen aan de cirkel betekent dat je je engageert om je open te stellen. Tegelijk bepaal je steeds zelf hoe ver je mee gaat in elk proces en aan welk tempo. Je blijft ten allen tijde radicaal eerlijk aan jezelf. Alles mag er zijn. We steunen je door dik en dun. 

We gebruiken de wijsheid van ons lichaamsbewustzijn en de wijsheid van de groep. We vormen een groep onder gelijkgestemden en voorzien een veilige bubbel voor elkaar. 

Waartoe nodig ik je uit?

Deze vrouwencirkel wil met gerichte oefeningen de voeling met je energielichaam te vergroten. Elke bijeenkomst verloopt steeds als volgt:

 • Check in ritueel
 • Harmoniserende energie-oefening
 • Inzichten verwerven in stukje Oude Wijsheid
 • Lichaamswerk en micro-opstellingen om te ervaren wat deze wijsheid jou brengt
 • Onze ervaringen delen in de cirkel
 • Check out ritueel

Mijn inspiratiebronnen:

 • Energy Medicine
 • Systemische familie opstellingen
 • Hartcoherentie
 • Transformational Presence – de wereld anders bekijken
 • Ayurvedische wijsheid
 • Medicijnwiel en Sjamanisme
 • Rituelen en ceremonies

Praktisch: Waar en wanneer starten we en wat kost het?

Tot aan de zomer komen we samen bij volle maan, in een open cirkel (je kan dus vrij kiezen wanneer het je past om deel te nemen) in Wilderland Gentbrugge,  

De data en thema’s tot aan de zomer:

 • Donderdag 25 januari, 19u00-22u00 🪷 Het wiel van de vier zielen
 • Zaterdag 24 februari, 14u00-17u00 🪷 De magische kind plek 
 • Zondag 24 maart, 14u00-17u00 🪷 Bewegen doorheen vijf ritmes
 • Woensdag 24 april, 19u00-22u00 🪷 Je schaduwkant verkennen
 • Donderdag 23 mei, 19u00-22u00 🪷 De vier elementen
 • Zondag 23 juni, 14u00-17u00 🪷 Het levenswiel 

Deelnemen kost 50 euro per sessie, 220 euro voor de reeks. Thee en versnaperingen steeds inbegrepen. Alsook diepgaande verbinding, ongeëvenaarde ervaringen, onvergetelijke herinneringen 🪷

Wat zeggen deelnemers over de Soul Circles van Petra?

De vrouwencirkel betekent voor mij verbinding, aarden, connectie maken met mezelf en het gevoel van een groter geheel. Het is een veilige groep met gelijkgestemden, waar je jezelf kan en mag zijn, in alle facetten, ook de dingen die we niet zo graag zien van onszelf. Het heeft me al veel wijsheid gegeven maar bovenal vertrouwen, in mezelf, in het proces. Een gevoel van gedragenheid, niet alleen door de groep, maar door zoveel meer dat niet te vatten valt maar wel te voelen. Het doet me iedere keer opnieuw deugd 🥰 ik denk niet dat we iemand anders zouden willen dan jij Petra om ons te begeleiden hierin. Ik startte met de vrouwencirkel met een duik in het onbekende en een grote openheid en nieuwsgierigheid om het allemaal op me af te laten komen en dat was/is het helemaal waard 🥰

Liefs! Claire

 

“De soulcircles ervaar ik als een intense, ontluikende reis naar onze diepste kern. Op een veilige en toegankelijke wijze creëert Petra een ruimte waarin elke deelnemer zichzelf kan zijn.
De aangereikte wijsheid transformeert zich tijdens en na de cirkels in energie, kracht en acties.”

Carmen