Energy Medicine

Activeer het zelfhelend vermogen van je lichaam

Energie is de moedertaal van je lichaam

Wanneer we het hebben over de dagelijkse verzorging van ons lichaam en onze veerkracht, ligt de focus veelal op voeding, beweging, slaap… Terechte aandachtspunten die helpen (of enorm tegenwerken) om je lichaam in balans te brengen en te houden. Waar we het zelden over hebben, is over de toestand van je energie-lichaam. Je energie-wat? Ja! Dat dus 🙂

De energie die via verschillende structuren het functioneren van je organen en je ganse lichaam ondersteunt, wordt ook wel het energie-lichaam genoemd. De bekendste structuren zijn de meridianen, de chakra’s, je auraveld, maar er zijn er meer! Al deze structuren zijn op hun specifieke manier verbonden met je fysieke structuur, en ze hebben ook elk hun eigen ‘logica’.

        “Energie heeft een intelligentie die ons hoofd niet kan bevatten”

Doorheen de jaren heeft je energie-lichaam zich bepaalde gewoontes/patronen eigen gemaakt. Deze dragen niet noodzakelijk bij tot een goede gezondheid. Zo kan je bijvoorbeeld last hebben van een moeilijke spijsvertering, weinig energie, hormonale disbalans… Maar evengoed kan je heel vatbaar zijn voor de energie van anderen. Moeite hebben met het onderscheid tussen wat van jou is en wat bij de ander hoort.

De energie-gewoontes van je lichaam bewust sturen naar betere patronen, je eigen energie krachtiger maken en stevig in jouw lijf verankeren, is niet moeilijk en heeft een zeer gunstige impact op je welzijn. 

‘Energy Medicine’ is de kunst en de wetenschap die de invloed van je energie op de chemische processen in je lichaam inzet ten bate van je gezondheid, vitaliteit en algeheel welzijn. Het beschouwt energie als een natuurlijk medicijn. Eéntje dat door je lijf onmiddellijk wordt herkend en begrepen. Eéntje zonder lastige bijwerkingen. En bovenal: ééntje waar je zelf makkelijk mee aan de slag kan!’

Mijn dagelijkse energie-routine

In mijn wekelijkse yogalessen integreer ik elementen uit ‘Energy Medicine’. Donna Eden ontwikkelde deze methode en ontwierp een dagelijkse energie-routine. Omdat het absoluut aan te raden is dat jij deze routine ook dagelijks uitvoert, deel ik ze hieronder in een filmpje. Zo ben je zeker dat je de juiste handelingen in de juiste volgorde doet. Ik wens je toe dat ze je veel mag brengen!

PS: dit is een dagelijkse routine, die zeer krachtig werkt. Het volstaat om ze één keer per dag te doorlopen. Bij het maken van dit filmpje, deed ik de routine 5 keer in één uur. De dag nadien was ik ‘ziek’: mijn lichaam kon de energie-verandering onvoldoende supporteren… Vertrouw erop —ook al merkt je hoofd er misschien weinig van— dat deze routine een diepe impact heeft op je energie-lichaam.

Deze routine combineert eenvoudige oefeningen gebaseerd op deze principes:

  • gezonde energieën bewegen in kruisende patronen
  • vastgeroeste energiepatronen in lichaam en geest kan je herprogrammeren
  • stretchen creëert ruimte in je lichaam zodat je energie kan stromen
  • toxines verwijderen ondersteunt het energieniveau van je  lijf
  • eenvoudige oefeningen op dagelijkse basis helpen je vitaliteit ondersteunen
  • kleine bewegingen en gebaren herhalen, brengt beweging in gestagneerde energie

Naast deze vaste routine, bestaan er eindeloze oefeningen (die allemaal even eenvoudig zijn) die een oplossing kunnen bieden voor specifieke lichamelijke lastigheden waar jij tegenaan loopt. In een één-op-één sessie ontwerp ik graag een routine die tegemoet komt aan jouw noden.

Praktisch

In een individuele sessie ontwerp ik een energieroutine op basis van kleine oefeningen (de meeste duren 20 à 30 seconden) waarvan we het effect van elk onderdeel onmiddellijk ‘energietesten’: een kleine beweging voor en na elke oefening maakt duidelijk of deze oefening je sterker maakt of niet.

Zo co-creëren we een ijzersterke set oefeningen die je gecombineerd of apart kan doen waar en wanneer jij het nodig hebt. Je ontvangt een filmpje met de opbouw van elke oefening en aandachtspunten die voor jou specifiek gelden.

Een sessie duurt 30 minuten en kost 60 euro, filmpje inbegrepen. Zo kan je er helemaal zelf mee aan de slag.

Ik voorzie elke vrijdag momenten voor één-op-één consultaties (reiki, hartcoherentie, energy medicine, coaching,…), vind je geen match in je agenda? Stuur me een mailtje: welkom@wilderland.