Hartcoherentie

Dear stress, let's get steady

Blijf stress de baas… leer ademen!

Ben jij iemand die graag 100 dingen tegelijk doet, geen zittend gat heeft en weinig (of geen) geduld? Dan is stress jouw dagelijkse bondgenoot, en daar is op zich niks mis mee! MAAR…

Is ‘zelfzorg’ voor jou een abstract gegeven waar je oren van gaan hangen (geen tijd! en bovendien… het idee alleen al… klinkt alsof je zou moeten vertragen?!)

Dan is het minstens zinvol te weten in welke mate je stresstriggers vandaag je veerkracht op lange termijn ondermijnen. Zo kan je tijdig anticiperen!

En daarvoor ben je hier aan het juiste adres!

Langdurige stress is mentaal én fysiek erg uitputtend. Ook positieve stress is op lange termijn nefast. Stress legt je zenuwstelsel in een stevige stressknoop en belemmert de goede werking van je hersenen

  • je korte termijn geheugen is een zeef,
  • je concentratie vermindert
  • logisch nadenken wordt met de dag moeilijker,
  • je slaapt slecht,
  • je voelt je doorheen de dag continu opgejaagd,
  • je kan niets meer verdragen…

Een vicieuze cirkel, zo lijkt het wel.

Goed nieuws!

Je kan deze vicieuze cirkel doorbreken (of erop anticiperen!) met HART-COHERENTIE:
je leert je ademhaling gebruiken om je stressmechanisme te bedaren.

  • het herstelt de goede werking van de hersenfuncties (korte termijngeheugen, concentratie & logisch nadenken)
  • het brengt je zenuwstelsel in balans, waardoor je beter slaapt en minder opgejaagd bent
  • het verbetert je hartconditie en maakt je weerbaarder voor toekomstige stress

Praktisch: Hoeveel sessies zijn nodig en wat kost het?

In mijn praktijk start ik onmiddellijk met het aanleren van hartcoherentie, zo kan je vanaf dag 1 aan de slag met het opbouwen van een gezonde relatie met je stress-beleving. In de (eventuele) opvolgsessies ontdekken we samen welke wijsheid er in jouw hoofd en lijf aanwezig is met betrekking tot beter omgaan met jouw specifieke stress thema’s. 

Indien je zelf geen behoefte voelt om dit verder te exploreren, is dat voor mij ook helemaal ok.

Je kiest zelf of en hoeveel opvolgsessies je plant, dit bespreken we ‘en cours de route’. In principe kan je na sessie 1 zelfstandig aan de slag. Ik werk aan 75 euro per uur. Indien je hiervan graag een factuur ontvangt, komt hier 21% BTW bij.

Soms hebben we meer tijd nodig om iets af te ronden, dan check ik bij jou of het ok is om nog even langer door te gaan. Dit om te bewaken dat we zorgzaam omgaan met onze tijd. Een eerste sessie duurt over het algemeen anderhalf uur (en kost 95 euro), maar als dat financieel lastig is, is dit voor mij geen must.

Je wordt daar zooooo rustig van, wat gaat dat geven na 6 weken!? Ik ben al jaren op zoek naar iets concreet dat me helpt en zo dankbaar dat ik dit, via jou, heb ontdekt 🙂

Ik wil je heel erg bedanken voor hartcoherentie. Ik voel fysiek echt een verschil. Alsof er meer zuurstoftoevoer naar mijn hersenen is of zo. Voel me in ieder geval meer verankerd en minder angstig, dank je!

Je was voor mij een hele grote steun en ik besef dat mijn eerste maand terug op het werk zonder jou niet zou gelukt zijn. Dankjewel daarvoor.

Eenvoudig

3 maal 3 minuten per dag coherent ademen

Wetenschappelijk

Werking van neurotransmitters en zenuwstelsel

Meetbaar

Met biofeedback apparatuur die het resultaat onmiddellijk zichtbaar maakt

Effectief

50% minder stress in 6 weken (wetenschappelijk bewezen)

Hartcoherentie: homeostase

Deze grafiek toont stress

Deze grafiek toont balans