Opstellingen

Vat krijgen op het on(be)grijpbare

Een opstelling is een effectieve en helende manier om onze (onbewuste) patronen te onderzoeken en te begrijpen. Hier zijn antwoorden te vinden op de vraag wat ons in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt en waardoor we niet goed in ons vel zitten of onze doelen niet lijken te halen.

Tijdens een opstelling wordt zichtbaar welke (beperkende) aannames spelen. We verkennen hoe we hier beweging in krijgen. In het moment ervaar je het effect van de verschillende interventies. Je lichaam voelt feilloos aan of ze voor jou waarheid inhouden, of niet. 

Wat stel je op ?

Familiesysteem verwijst naar je (biologische)ouders, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten en verdere voorouders. Ook je broers en zussen en je eigen kinderen horen bij je familiesysteem.

Tijdens een familieopstelling, neem je een kijkje in je ‘systeem van herkomst’. Dit systeem heeft haar eigen (ongeschreven) regels en wetten.  De werking van deze regels en wetten, de verhoudingen onder elkaar, kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn en zelfs tegenstrijdig. Dit kan leiden tot onbegrip en verwarring. In het dagelijks leven kun je daarmee onder druk komen te staan.

Doordat een familiesysteem je kan verstrikken, kan het moeilijk zijn om jezelf te zijn. Je zit vast in patronen en overtuigingen die bij het systeem horen en door voorgaande generaties mogelijk zijn doorgegeven. Dit alles gaat vaak onbewust. Het enige wat je ervan merkt, zijn jouw (psychische) klachten, de vraagstukken waar je mee loopt en waar je maar geen beweging in krijgt.

Waarom een opstelling?

Een opstelling is een eenvoudige en krachtige methode die instant zichtbaar maakt waarom het niet stroomt. Dit geeft je de kans om verschillende mogelijkheden te verkennen en welk effect ze hebben op ‘datgene waardoor het niet stroomt’. 

Met een minimum aan woorden en in een heel beperkte tijd kan een opstelling zoveel in beweging brengen. Beweging op zijnsniveau. Beweging op zielsniveau.

Een ander perspectief op 'wat er speelt'

Sinds systemisch (opstellings-)werk in 2017 mijn pad kruiste, verdiep en bekwaam ik me in deze manier van kijken en werken. Zowel tijdens individuele sessies als in de Soul Circle heeft het zich al ontelbare keren als een dankbare en waardevolle methode getoond.

Momenteel bied ik enkel opstellingen aan in de Soul Circle