Yoga

Welkom in onze kleine (en fijne) yogastudio

Waarom yoga?

Het hoeft weinig betoog dat yoga helpt om terug te connecteren met je lijf. Yoga is nu eenmaal een fysieke activiteit (hoor ik je al denken 🙃). En dat klopt helemaal.

Tegelijk is yoga van een heel andere orde dan de gemiddelde fysieke activiteit, omdat het als voornaamste focus heeft om te verbinden met je lijf.

Bij de doorsnee fysieke activiteit zetten we ons lijf in om een doel te bereiken (opruimen, verhuizen, fitter worden, scoren,…). Bij yoga is er geen extern doel. Yoga heeft als doel om voeling te krijgen met ‘hoe het met je gaat’ en die status te verbeteren.

Het is superboeiend om je bewust te worden van waar je aandacht naartoe gaat tijdens je yogapractice. Je lijf is namelijk een soort van een magazijn voor al je ‘onafgeronde emoties’. Deze worden opgeslagen in spier- en andere spanningen. Wanneer je met yogahoudingen spanningen vrijmaakt, kunnen deze emoties vrijkomen (en laat het dan maar stromen!), maar evengoed kan je flashbacks opmerken in je gedachten, naar de bron van de spanning.

Enerzijds is het dus goed om je aandacht te richten op je lijf in het hier-en-nu. Anderzijds is het ook leerrijk om op te merken welke gedachten er in je opkomen (zonder daar al te veel in mee te gaan, daarvoor heb je alle tijd na je yogapractice). Want ook deze hebben zelfinzicht en wijsheid te bieden.

In’t kort? Yoga is a journey within. Eéntje van denken-voelen-gewaarzijn. Een én-én-én-verhaal dat bedding geeft aan alles wat je bent en meebrengt naar de mat. Geniet ervan!

Inschrijven

Inschrijven voor onze lessen gebeurt via Bsport. Ook de betaling verloopt via deze app. Kan je niet online betalen? Stuur een mail naar welkom@wilderland.be, we voegen je krediet dan handmatig toe aan je profiel.

In de Bsport app maak je een account aan op basis van je mailadres. Vanaf dan kan zelf je aankopen en inschrijvingen beheren.

Via onderstaande link ga je rechtstreeks naar Bsport, of klik op ‘reserveer’ in het uurrooster.

Leskaarten

We hebben verschillende beurtenkaarten. Dit zijn de tarieven:

  • Kennismakingsles                                       11 euro 
  • Een enkele les                                               17 euro
  • Flexkaart mini (5 lessen)                          75 euro
  • Flexkaart midi (12 lessen)                     150 euro
  • Flexkaart maxi (24 lessen)                     275 euro

  • Student* kennismakingsles                         9 euro
  • Student* enkele les                                       15 euro
  • Student* flexkaart mini (5 lessen)           65 euro
  • Student* flexkaart midi (12 lessen)      145 euro

De beurtenkaarten geven je toegang tot alle lessen van het lessenrooster. Je schrijft je dus niet in voor een vaste reeks maar bent flexibel om gelijk welke les te volgen.

De niveau’s van de lessen zijn open level.

Registreer minimum een uur van tevoren. Bij minder dan 2 inschrijvingen (een uur voor aanvang van de les) gaat de les niet door. Een mailtje brengt je hiervan op de hoogte.

Kom op tijd naar de les. De deur sluit uiterlijk op het moment dat de les start. Kom dus 5 a 10 minuten voordien zodat je echt kan aankomen en op je gemak kan installeren.

* Jonger dan 26 jaar en in het bezig van een studentenkaart? Mail deze samen met je aankoop naar welkom@wilderland.be. Anders zien we ons genoodzaakt om je kaart (tijdelijk) te blokkeren.

Aankopen worden niet (ook niet gedeeltelijk) terugbetaald.

Week agenda:

Praktische informatie

Eerste keer bij ons op bezoek? 

Zorg dat je ons niet ‘mist’. De Burvenichstraat is namelijk een laaaaaaange straat… en ons atelier ligt toch wel een beetje ‘verstopt’ schuin tegenover de Carrefour… in dat wit gebouwtje dat wat verder van de straat ligt. Met veel parkeerplaats voor de deur dus 🙂

 

Ben je (last minute) verhinderd?

Je kan je reservatie annuleren via de je Bsport account. Annuleer je meer dan 6u voor aanvang van de les, dan wordt je beurt niet aangerekend. 

Waar kan ik parkeren?

Voor de deur! Er is gratis parking voor een tiental wagens en minstens evenveel fietsen. 

Welke kledij is best geschikt?

Kledij die je toestaat om vrij te bewegen. Het hoeft niet overdreven sportief te zijn. Wel comfortabel en warm genoeg. 

Wat als ik niet flexibel ben?

Maak je geen zorgen, flexibiliteit is geen vereiste. Alle houdingen zijn geschikt voor elk lichaamstype. Er zijn altijd alternatieve houdingen mogelijk. Zo kan iedereen op een comfortabele manier deelnemen. Elk lichaam heeft baat bij yoga. 

Wat en wanneer eet ik best?

Dat hangt er van af. Maar algemeen kom je beter met een lege maag dan met een volle.